2015 er efterhånden ved at være ved vejs ende, og med det følger det i-gaming-verden-obligatoriske-spørgsmål; hvilket spil er det bedste?

Det er selvfølgelig en smagssag i sidste ende, da nogle mennesker foretrækker visse genrer, mens andre foretrækker alternative genrer.

Med det sagt, lykkedes det heldigvis altid at nå frem til en bare nogenlunde konsensus om hvilke frontrunners som kan forvente den ”prestigiøse” titel som årets bedste spil.

De 5, af thegameawards.com, nominerede spil som har kæmpet sig gennem nåleøjet, og nu er i slutspurten om prisen som årets spil 2015 er:

  • The Witcher 3: Wild Hunt
  • Fallout 4
  • Bloodborne
  • Metal Gear Solid 5: The Phantom Pain
  • Super Mario Maker

Det er med god grund at juryen, bestående af 32 ’eksperter’ er nomineret til året spil, fordi selvom 2015 har været et stærkt år for spilindustrien, har især disse 5 titler opnået stor succes, både mht. anmeldelser men i den grad også kommercielt.

 

Hvilket spil ender med titlen?

Som nævnt øverst er det meget svært at erklære hvilket spil som er det definitivt bedste. Gamere har forskellige præferencer, men med det sagt ser jeg personligt to af titlerne skille sig ud fra de andre.

Det drejer sig her om henholdsvis Fallout 4 og Super Mario Maker (med Metal Gear Solid 5 som en stærk tredjeplads).

Min begrundelse for lige netop disse to er at de for det første kommer fra to utroligt stærke og populære franchises, som gennem årene har betaget millioner og atter millioner af mennesker med deres innovative og nytænkende gameplays.

Super Mario Maker har den fantastiske fordel at den kommer fra selveste Mario-franchisen. Og hvilket menneske ved ikke hvem den italienske blikkenslager er? Desuden bringer spillet en helt ny dimension af ”user-generated-content”, altså indhold genereret af spillerne selv. Man kan nemlig her i spillet SELV konstruere sine baner, med oceaner af forskellige værktøjer til rådighed så det i sidste ende kun er fantasien som sætter grænser. Og ikke nok med det, så kan man derefter uploade sin egen bane så alle andre spillere kan have fornøjelsen af at spille på din bane. Det vil altså sige at det er noget nært umuligt at ”gennemføre spillet”. Der vil altid være nye baner til rådighed som løbende bliver skabt af de millionvis af mennesker som hver dag skaber nye baner til din og min fornøjelse.

Fallout 4 derimod, som er et Sandbox-baseret RPG-spil, er det senest-udgivne spil blandt de 5 nominerede, hvorfor man skulle tro de ville have færre chancer for at vinde prisen. Der er jeg uenig. Jeg mener at den sene udgivelse faktisk er en fordel eftersom spillerne, i langt mindre grad, har nået at blive træt af spillet. Der findes hver dag nye måder at komme gennem spillets udfordringer, da man som spiller har utrolig stor kontrol over hvordan spillet skal udvikle sig, og man kan knap nok bevæge sig ind på diverse imageboards uden at der konstant uploades nye billeder fra spillet.

Jeg ville ønske jeg havde haft mere tid til at få afprøvet de 5 nominerede, men SU’en rækker desværre ikke til at jeg kan købe så mange spil til mig selv. Som så mange andre danske spil-nørder må jeg derfor være lidt mere kreativ med pengepungen, hvor jeg heldigvis formåede at finde et par gode rabatkoder fra rabatpilot.bt.dk og Saver som lige gav et par hurtige besparelser til Coolshops store udvalg af fede spil.