Cloud Hosting, cloudcomputing, hosting i skyen: Kært barn har mange navne. Men fælles for dem er, at begreberne dækker over en form for IT-outsourcing via et datacenter. Når man taler om Cloud Hosting, taler man om en videreudvikling af den ellers traditionelle hostingløsning, der fungerer ud fra et fysisk datacenter.

Hvad er Cloud Hosting?

Som sagt er Cloud Hosting en videreudvikling. Og Cloud Hosting fungerer ved, at der ikke kun er ét fysisk sted, der er kildes til en virksomheds eller persons data. I stedet taler man om, at det er i “skyen” – deraf cloud.

At data er i skyen betyder kort og godt, at man kan tilgå sine data fra flere steder. Med en cloud-løsning har man tilmed også mulighed for at op- eller nedgradere løbende, hvis behovet ændrer sig. Det kender du måske allerede fra Apples iCloud tjeneste eller Microsofts OneDRive, hvor du kan opgradere, hvis du har brug for mere “opbevaringsplads” så at sige.

Cloud Hosting er en af de mange moderne løsninger, der efterhånden findes inden for opbevaring og sikkerhed af data – og det gælder altså både private og erhverv.

Cloud Computing – to sider af samme sag

Cloudcomputing og Cloud Hosting er egentlig to sider af samme sag, men begrebet man nok oftest støder på, er cloud computing.

Cloudcomputing dækker over levering af software, service og tjenesteydelser via internettet. Cloud computing er derfor en fællesbetegnelse for SaaS, PaaS, og IaaS. Blandt andet er Facebook, Gmail og Hotmail eksempler på cloud computing, fordi applikationen ligger i skyen. Det er ikke et program, som ligger på din computer, men i stedet leveres det via internettet.

Man ser også i højere og højere grad, at virksomheder vælger at flytte applikationer som økonomisystem, salgssystem og så videre ud “i skyen”.

Der findes et hav af muligheder “i skyen”. Cloudcomputing rummer flere forskellige specifikke løsninger, produkter og service, alt efter hvem der udbyder det, og hvad behovet er. Og der findes blandt andet løsninger som VCloud Hosting, Private Cloud Hosting og Public Cloud Hosting