Der kan være rigtig mange grunde til, at din computer er for langsom. I indlægget her gennemgår vi nogle af de mest gængse årsager til, at computeren er for langsom, og hvordan du løser det.

Scan computeren for virus eller malware

En af de mest almindelige årsager til at computeren er langsom er, at den er inficeret med enten malware eller virus.

Malware og virus er ondsindede programmer skabt til at skade computeren på den ene eller anden måde.

For at komme programmerne til livs skal du installere malware- eller antivirusprogram på din computer, så du kan scanne efter og få fjernet de ondsindede programmer.  

Tjek lagerpladsen på din harddisk

Harddisken på din computer bruges blandt andet til at gemme data såsom billeder, programmer, dokumenter og computerens styresystem. Når der er for lidt plads på harddisken, er der i sagens natur ikke plads til at gemme filer mm, og det gør computeren langsom.

Du kan tjekke, hvor meget plads der er på harddisken ved at åbne ”stifinder”. Harddisken hedder typisk ”C”, og er der under 1 GB plads tilbage, er der med al sandsynlighed for lidt plads på computeren.

Du kan få mere plads på harddisken ved at slette midlertidige filer og programmer, du ikke længere bruger.

Luk programmer ned, der kører i baggrunden

En klassisk fejl er at lade for mange forskellige programmer køre i baggrunden. De tærer på computerens ressourcer og kan være med til at gøre computeren langsom.

Sørg for at lukke de unødvendige programmer og tjek op på, at de ikke starter igen ved en genstart af computeren. Virus- og malwarescannere bør heller ikke køre i baggrunden.

Stadig alt for langsom? Køb en ny Lenovo

Hvis og når du har prøvet de ovenstående tips og mere til, og computeren stadig er for langsom og ser ud til at være på randen til at stå af, er det fornuftigt at investere i en ny. Du kan især få en god bærbar computer fra Lenovo, som har ry for at være hurtige. Derudover kan nogle af deres modeller også bruges til en smule gaming – og ellers er de nogle gode studie- og arbejdscomputere, som holder længe.