Har du en Napoleon i maven? Måske er Alexander den Store dit idol? I dag tændes de færreste på lumre indre billeder af en lille, tyk og hidsig mand med sjov hat, og Alexanders hvide kitler, fravær af underbukser og fimsefrisure er måske heller ikke så hot – men de gjorde begge deres bedste for at erobre verden. Og de lykkedes. Næsten.

Hele verden…

I strategispillet til PC Europa Universalis IV – det seneste skud på serien af samme navn – kan du udleve dine egne erobrerdrømme. Du møder med garanti ingen af de ovennævnte herrer, for spillet foregår i renæssancen fra midten af 1400-tallet til slutningen af 1700-tallet. Hele verden er din legeplads.

Før dit land til sejr

Du skal vælge en nation, som du vil føre til verdensherredømmet. Det kan være datidens supermagter som England eller Frankrig, eller du kan vælge en mindre regionalmagt som eksempelvis Bali. Undervejs skal du tænke snedigt om diplomati, handel, politik, intriger og krig. Spillet er desuden fyldt med rigtige historiske begivenheder, som du kan sætte dit præg på.

Spil mod fjenderne

Spillet er skabt af Paradox Development Studio, og det udkom i sensommeren 2013. Du spiller online med op til en halv million andre med herskerdrømme.

Du ser en trailer til spillet samt online magasinet Gameranx´ liste over de ti bedste strategispil til PC her: http://www.gameranx.com/features/id/1037/article/top-10-best-strategy-games-for-pc/