Som fuldtidsgamer på nettet tænker du sikkert dit efter at have læst overskriften. “Gammeldags spil? Helt ærligt, vi er i 2014…”. Men ja, jeg mener det. For lige så vel, som der prædikes om, at de nye spil på nettet er godt for den sociale status og kommunikation, så er de helt gamle spil, såsom brætspil, det altså også!

Mødes med vennerne

Når de online games skal forsvares, bliver der altid svaret med, at man lærer et fremmedsprog bedre at kende, og at man er social sammen med mange venner på én gang. Det sjove er bare, at sidstnævnte i hvert fald også er tilfældet med gamle brætspil som Matador og Ludo. For mig bekendt skal der i hvert fald minimum 3 til begge spil, før det begynder at blive sjovt. Det bedre ved disse spil er derfor, at man sidder sammen i samme rum og ikke adskilt i hvert sit rum bag en skærm, som er tilfældet med de online spil på nettet.

Ikke kun med bedstemor

De gammeldags spil, som de nok med al sandsynlighed bliver betegnet som nu, behøver nødvendigvis ikke kun at blive spillet sammen med bedstemor eller farmor på camping, når man keder sig og ikke ved, hvad man ellers skal give sig til. For med disse spil er det faktisk også muligt at få konkurrencefølelsen i sig – for hvilket spil er sjovt at tabe? Ingen spil, så vidt jeg ved og kender fra mig selv. Fordelen ved Matador er for eksempel også, at spillet ligesom de online spil sagtens kan tage flere timer at spille færdigt, fordi der er så mange ting, som hele tiden skal laves og købes, før man kan komme et skridt tættere på sejren. Overvej det, selvom det lyder helt vildt kedeligt. Det behøver jo kun at være en eftermiddag en gang imellem for sjovs skyld – online gaming skal der jo selvfølgelig også være plads til!