Der findes en masse gode spil på markedet, hvor det går ud på at klikke løs rigtig mange gange, da man optjener bonus for flest mulige klik. Disse optjente points kan konverteres til bedre egenskaber og genstande i spillet, og man kan ofte følge med i den samlede score på spillets side, hvor man omtaler indtægten som ”buildings” især ved fabrikker, gårde og andre store konstruktioner. Det hele startede med spillet Cookie Clicker fra 2013, men tidligere fandtes der trods alt spillene Cow Clicker og Candy Box. Denne spil-genre er den hurtigst voksende i øjeblikket, og man kan endda foretage sig andre ting, mens man spiller dvs. muligheden for multitasking er til stede. Denne type spil er som nævnt blevet overmåde populære, og nu har det danske firma Idle Games IVS lanceret et nyt klik-spil, som allerede er kåret til verdens bedste.

Klik-spillet Idle Killer

Det drejer sig om det nye spil Idle Killer, hvor man igen blot skal klikke løs mange tusinde gange, idet jo flere gange man klikker, jo bedre bliver man i spillet, og man gennemfører flere niveauer og kommer til nye spændende baner. Det kan umiddelbart virke lidt trivielt og ensformigt, men spillene har fået mange med på vognen, og ikke desto mindre er det en utrolig populær genre med masser af spillere overalt i verden. Selve spillet Idle Killer går ud på at erobre verdensherredømmet som en ung afrikansk militærkvinde. Spillets univers er krydret med en flot grafik, der bl.a. er skabt af nogle af verdens bedste tegneserieskabere. Spillet er især blevet meget populært i Japan, og nu er man i gang med at udbrede spillet i de nordiske lande. Man er allerede påbegyndt en efterfølger til spillet samt en mobil udgave af Idle Killer.

Derfor har klik-spil fået så mange brugere

Man kan faktisk opnå en slags terapeutisk spiloplevelse med disse klik-spil, idet man ikke behøves at være ekspert i computerspil for at følge med. Det at der ikke stilles større krav end at klikke med sin mus giver en helt anderledes spiloplevelse, og det har endda tiltrukket helt nye spillere, som ikke tidligere har ofret tid på computerspil. Man kan både spille disse games som en form for afslapning og terapi, og spillene er både reklamefrie, gratis og kan spilles online.